News.ua


Глави МЗС Євросоюзу досягли повного консенсусу щодо надання Україні статусу кандидата

Июнь 21
19:44 2022


Французький міністр з питань Європи Клеман Бон заявляє про повний консенсус 27 міністрів закордонних справ країн-членів Європейського Союзу щодо надання Україні статусу країни-кандидата на вступ в ЄС.

Про це повідомляє Radio France Internationale, передає Укрінформ.

Зазначається, що “повний консенсус” стосовно надання Україні статусу кандидата на вступ в ЄС з’явився під час обговорень, що відбулися у вівторок, 21 червня, між міністрами закордонних справ країн-членів ЄС, які зібралися в Люксембурзі за два дні до саміту ЄС, що буде присвячений цій темі, заявив французький міністр Бон, чия країна головує в Раді ЄС.

Читайте також: Зеленський: росія дуже нервово сприймає наш рух до рішення щодо кандидатства в ЄС

«Обговорення дозволило виявити широкий консенсус, я б навіть сказав, повний консенсус (…) зокрема, щодо України, можливості якнайшвидшого визнання статуту кандидата», – сказав Бон.

“Це дебати, які тепер належатимуть главам держав і урядів”, – додав Бон.

Читайте також: Президентка Єврокомісії впевнена, що Україна отримає на саміті статус кандидата в ЄС

Як повідомляв Укрінформ, 23-24 червня у Брюсселі має відбутися засідання Європейської ради, одним із питань якого буде розгляд позитивного висновку Єврокомісії щодо заявки України на членство в ЄС та ухвалення рішення про надання їй статусу країни-кандидата.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Будут ли отключать свет 30 мая в Украине: ответ

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua