News.ua


Глава МЗС Британії наступного тижня відвідає Україну

Январь 30
23:43 2022

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс наступного тижня прибуде до України з візитом.

Про це керівник британського зовнішньополітичного відомства написала у твіттері, передає Укрінформ.

Метою її візиту стане підтримка нашої країни.

Очікується, що прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон, який розглядає можливість «значного» розміщення військ, військових кораблів і винищувачів у Східній Європі для протистояння «ворожості Росії», наступного тижня також здійснить візит в Україну та проведе телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, намагаючись «прискорити дипломатичні зусилля».

Джонсон розглядає можливість подвоєння чисельності британських військ, розгорнутих для зміцнення кордонів Європи, а також відправлення швидких літаків, військових кораблів та військових спеціалістів. За його словами, Британія «абсолютно нічого не виключає» у допомозі Україні, але відправка британських військ «малоймовірна».

Читайте також: Британія без вагань посилить санкції проти Росії – Джонсон

Як повідомлялося, Росія продовжує накопичувати військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та поблизу кордонів. Ці військові приготування Кремль намагається використовувати для прямого шантажу США та НАТО, яким висуває ультиматум з вимогою гарантувати нерозповсюдження НАТО на схід та відмову країн Альянсу від своєї політики безпеки. У разі відмови Заходу взяти до уваги такі російські «пропозиції», кремлівська влада публічно загрожує застосувати заходи «військового та військово-технічного характеру».

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У повітрі вибухнули майже половина ракет із КНДР, які Росія запускала по Україні

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua