News.ua


Гауляйтери продовжують втечу з тимчасово окупованої Херсонщини — Гуменюк

Май 28
21:58 2023


Процес втечі окупаційної “влади” з тимчасово захопленої Росією частини Херсонської області триває.

Як передає Укрінформ, про це розповіла начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони України “Південь” Наталія Гуменюк в ефірі телеканалу FREEДОМ.

“Ця ситуація продовжує розвиватися. Поступово вони намагаються звідти ретируватися під різними приводами, використовуючи і сімейні особливості, внутрішньосімейні причини, супроводжуючи близьких, супроводжуючи дітей. Намагаються виїжджати і вивозити документи. Це триватиме ще якийсь період часу, тому що вся “влада” одразу виїхати не може, а такими короткими перебіжками і, на їхню думку, дещо непомітно просочуватися туди за поребрик вони намагаються», — сказала вона.

Читайте також: На Вінниччині затримали доньку колишнього гауляйтера Чорнобаївки

Гуменюк додала, що Сили оборони спостерігають і активність на Кримському мосту, і активність на маршрутах, які передбачають материкове прямування. За її словами, це свідчить про те, що не всі довіряють безпеці Кримського мосту і намагаються їхати в об’їзд.

За даними Гуменюк, окупаційна “адміністрація” Херсонської області на чолі з Сальдо так само швидко переміщуються, як загалом окупаційна “влада” та війська.

“Тому що спокою їм ніде немає. Де б вони не з’явилися, відбувається серйозна робота сил опору, виявляються їхні місця дислокації, визначаються координати для роботи Сил оборони, і вони не почуваються там спокійно. У більшості випадків вони намагаються базуватися в районних центрах, зокрема Скадовськ, але з нього вони вже переїхали, можна сказати, остаточно. Тому що останнім часом там вони не фігурують. Тяжіють вони ближче до Генічеська, але час від часу переїжджають і в інші місця дислокації, зокрема використовуючи рекреаційну зону”, — наголосила вона.

Читайте також: На ТОТ Херсонщини бракує їжі та товарів першої необхідності — Центр нацспротиву

Як повідомляв Укрінформ, згідно з інформацією Центру національного спротиву, у більшості населених пунктів тимчасово окупованих територій Херсонської області спостерігається кризова суспільно-економічна ситуація.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Добові потреби в електроенергії покривали власною генерацією, імпортом та аварійною допомогою

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua