News.ua


ФРН продовжить надавати підтримку: радник Шольца і керівник ОП України написали колонку для Politico

Декабрь 15
12:31 2023

Україна прагне миру, але припинення вогню сьогодні було б рівнозначне легітимізації захоплення Росією території і проклало б шлях до ще одного замороженого конфлікту.

Таку думку висловили радник Федерального канцлера Німеччини з зовнішньої політики та політики безпеки Єнс Плетнер і керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак у колонці для Politico.

Хоча війна Росії проти України відбувається в Європі, вона має серйозні глобальні наслідки, кидаючи виклик усталеним нормам міжнародної поведінки, а російське вторгнення поставило під сумнів ефективність існуючих міжнародних механізмів у вирішенні конфліктів, зауважують політики.

У своїй промові 27 лютого 2022 року канцлер Німеччини Олаф Шольц назвав агресивну війну Росії «Zeitenwende» — переломним моментом, після якого світ вже не буде колишнім.

Для України це екзистенційна боротьба за вільне і демократичне майбутнє, адже Росія заперечує її суверенітет, незалежність і територіальну цілісність. Тому не дивно, що євроатлантична спільнота вважає Росію найбільш прямою загрозою своїй безпеці, йдеться у публікації.

Автори наголошують, що вперше у своїй новітній історії Німеччина надає військову підтримку та озброєння стороні, що перебуває у стані війни, і стала другим найбільшим донором військової допомоги Україні. Німецьке суспільство також долучилося до зусиль, спрямованих на допомогу Україні, адже понад мільйон українців знайшли притулок у Німеччині, а понад 200 000 українських дітей зараз відвідують німецькі школи.

Читайте також: Лідери країн ЄС погодили 12-й пакет санкцій проти Росії — Єрмак

Зазначається, що, беручи на себе значні багаторічні зобов’язання, Німеччина очолює зусилля, спрямовані на підтримку України з чітким меседжем: «Ми солідарні з Україною і будемо підтримувати її стільки, скільки буде потрібно».

«Як Європейський Союз, так і Україна та Німеччина виграють від європейської інтеграції України. Україна віддана впровадженню реформ і має високу мотивацію рухатися вперед, незважаючи на війну. Вона збереже цей курс, а Німеччина продовжуватиме підтримувати Україну у впровадженні необхідних реформ», — йдеться у статті.

Водночас, зазначається, що на сьогодні надзвичайно важко знайти рішення, як припинити війну Росії проти України і досягти миру. «Існує думка, що будь-яке врегулювання шляхом переговорів або ширший перегляд архітектури європейської безпеки має враховувати «законні інтереси Росії у сфері безпеки». Однак пригадаємо, що у відповідь на пропозиції Росії перед початком нинішньої війни і НАТО, і США були готові розпочати ширшу дискусію про європейську безпеку за участю всіх зацікавлених країн. Але замість добросовісної дискусії Росія вирішила піти шляхом війни», — зауважують автори колонки.

«Тому нам здається очевидним, що яким би не було сприйняття проблем власної безпеки, вони не повинні — і не можуть — виправдовувати вторгнення в мирну сусідню країну», — резюмують Єнс Плетнер і Андрій Єрмак.

Як повідомляв Укрінформ, коаліційний уряд Німеччини домовився щодо бюджету на 2024 рік, у якому зберіг обсяг витрат на допомогу Україні.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

ЗСУ шукають дівчину — відео в Telegram-каналі

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua