News.ua


Фінляндія долучилася до трьох нових проєктів підтримки України

Июнь 28
21:08 2024

Фінляндія долучилася до трьох нових проєктів підтримки України: крім допомоги в галузі освіти, країна також поділиться досвідом у моніторингу якості повітря та надасть додаткові кошти на відновлення інфраструктури.

Про це повідомляє Yle із посиланням на пресреліз Міністерства закордонних справ Фінляндії, передає Укрінформ.

Зазначається, що фінські експерти допомагатимуть розвитку професійно-технічної освіти в Україні. Освітню ініціативу у цій сфері реалізує Міністерство освіти Фінляндії спільно з Міністерством освіти і науки України.

«Розвиток професійно-технічної освіти є важливим для України, яка страждає від нестачі кваліфікованої робочої сили. Завдяки інституційній співпраці між фінськими та українськими установами ми зміцнюємо Україну, що принесе їй користь у майбутньому», – заявив фінський міністр зовнішньої торгівлі та розвитку Вілле Тавіо.

Проєкт має на меті усунути бар’єри для доступу до освіти та дозволити всім охочим, включаючи представників вразливих категорій, здобувати професійну освіту та активно включатися у навчальний процес. Реалізовуватимуть проєкт з 2024 до 2026 року, на це передбачено 2,2 мільйона євро.

В минулому Фінляндія вже надавала підтримку освітньому сектору України. Загалом країна інвестувала близько 30 мільйонів євро у різні проєкти та координацію освітніх заходів і Україні протягом 2018-2023 років.

Читайте також: Литва спрямує 0,25% ВВП на оборонну допомогу Україні

Щодо співпраці з моніторингу якості повітря наголошується, що фінський метеорологічний інститут спільно з Міністерством екології та природних ресурсів України планують cпільно вдосконалити системи вимірювань якості повітря. Зокрема, вони планують забезпечити відповідність до законів ЄС, а також надати оцінку наслідкам війни на стану атмосферного повітря в Україні.

Проєкт триватиме з 2024 по 2028 роки. На його реалізацію виділили 2 мільйони євро.

Також зазначається, що Фінляндія виділяє 5 мільйонів євро на відновлення інфраструктури України через фонд Європейського інвестиційного банку «ЄС для України» (EU4U).

Фонд має на меті сприяти економічній та соціальній стійкості України та підтримувати розбудову сталої інфраструктури, водночас стимулюючи економіку. Він надає фінансування для проєктів приватного та державного секторів, фінансує будівництво муніципальної інфраструктури, такої як школи, лікарні, транспортні мережі, очисні споруди, а також розбудову цифрової та кібербезпеки.

Додатково Фінляндія підтримала українські ініціативи з відновлення через фонд E5P, керований Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), та програму Green Recovery, яка реалізовується Північною екологічною фінансовою корпорацією Nefco.

Як повідомляв Укрінформ, Фінляндія оголосила 28 червня про передачу Україні 24-го пакету військової допомоги на суму близько 159 мільйонів євро.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Компанія Sony скоротить 250 співробітників команди з виробництва оптичних носіїв

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua