News.ua


Фіцо засудив застосування Росією сили в Україні

Апрель 11
18:04 2024


Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо засудив застосування Росією сили проти України та заявив, що Україна потребує допомоги.

Про це він заявив за результатами українсько-словацьких урядових консультацій у четвер у Михайлівцях, передає кореспондент Укрінформу.

«Словаччина хоче бути доброю, дружньою країною-сусідом для України. Ми хочемо проявити солідарність з вами у тому нещасті, з яким ви боретеся. Всі ми бажаємо, щоб ми мали змогу знайти ті моменти, які підтримують ваш суверенітет і територіальну цілісність, які є невід’ємними для вас», — сказав глава словацького уряду.

Він також заявив, що дії Росії в Україні є порушенням міжнародних угод.

«Хочу прямо сказати, щоб не було жодних сумнівів, що використання російської сили в Україні – це порушення міжнародних угод. Словаччина виходить саме з такої позиції й не будемо її змінювати. Дозвольте мені повторити, що Україна потребує допомоги і потребує, щоб з нею виявляли солідарність», — заявив Фіцо.

Водночас він додав, що «на цю допомогу і солідарність можуть бути різні погляди».

Читайте також: Словаччина твердо виступає за територіальну цілісність України — Шмигаль

Фіцо також повідомив, що Словаччина братиме участь у Глобальному саміті миру у Швейцарії. 

«Ми говорили про підготовку великого Саміту миру 15-16 червня у Швейцарії. Ми будемо брати участь у цьому саміті і вважаємо, що це початок процесу, який міг би привести до корисних моментів, які цікаві для обох сторін», — сказав словацький прем’єр-міністр. 

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив раніше, що Україна запрошує Словаччину взяти участь у Глобальному саміті миру у Швейцарії та підтримати завершення розв’язаної Росією війни якнайскоріше.

Фото: Телеграм / Денис Шмигаль

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Перша у світі ШІ-лікарня готова приймати до 3000 пацієнтів на день

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua