News.ua


Джонсон дістав необхідну підтримку депутатів, аби брати участь у виборах — ЗМІ

Октябрь 23
02:04 2022


Як передає Укрінформ з посиланням на Reuters, про це заявив у суботу його союзник, депутат-консерватор Джеймс Дадрідж, повідомивши, що експрем’єр досяг необхідного порогу в 100 голосів.

Sunday Times, BBC і Sky News з посиланням на неназване джерело, близьке до Джонсона, повідомили, що в нього є сотня прихильників, і тому він може бути включений до виборчого бюлетеня.

Джонсон, який прибув до Лондона раніше в суботу після відпочинку на Карибських островах, офіційно не оголосив, що бере участь у конкурсі, але Дадрідж сказав, що той, за його словами, «готовий до цього».

Читайте також: Джонсон повернувся з відпустки у Британію — ЗМІ

Ексміністр фінансів Ріші Сунак та лідерка Палати громад Пенні Мордонт отримали підтримку у 127 та 23 депутатів відповідно (загалом – 357 депутатів-консерваторів). Прихильники Сунака висловили сумніви щодо кількості депутатів, які нібито підтримали Джонсона, і закликали його надати докази.

Мордонт першою і поки що єдиною з претендентів офіційно заявила про намір балотуватися на посаду глави уряду.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер очільниця британського уряду Ліз Трасс подала у відставку з посади прем’єр-міністра, яку вона обійняла 6 вересня. Трасс виконуватиме свої обов’язки до обрання нового глави уряду, що, як очікується, має відбутися 28 жовтня.

Британські ЗМІ вважають головним фаворитом на посаду прем’єр-міністра Сунака. Серед кандидатів, які мають найбільші шанси очолити британський уряд, називають також імена лідера Палати громад британського парламенту Пенні Мордонт, чинного міністра оборони Бена Воллеса та Джонсона.

Читайте також: Міністр оборони Британії підтримає кандидатуру Джонсона на посаду прем’єра

Партійні правила змагання за лідерство означають, що всім кандидатам потрібна підтримка принаймні 100 депутатів однопартійців до понеділка, щоб залишитися в перегонах.

24 жовтня шляхом голосування серед депутатів визначать двох фаворитів. Із 25 по 28 жовтня відбудеться онлайн-голосування серед 170 тисяч членів Консервативної партії по всій Великій Британії. Вони й визначать, хто стане новим прем’єр-міністром.

Фото: AA

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Один з найкращих ярликів MIUI перенесли в операційну систему HyperOS

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua