News.ua


Довибори в Раду: Стефанчук прокоментував інформацію про громадянство РФ Аксьонова

Апрель 02
12:47 2021

Центральна виборча комісія і Верховна Рада мають відреагувати в разі підтвердження Службою безпеки України інформації про наявність громадянства Російської Федерації у Андрія Аксьонова, який переміг на довиборах у парламент на окрузі №50 у Донецькій області.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю Інтерфакс-Україна сказав перший віцеспікер Руслан Стефанчук.

«Я переконаний, що все в Україні має відбуватися в межах, передбачених Конституцією. Якщо такі факти щодо Аксьонова будуть юридично підтверджені, то думаю, Центральна виборча комісія і Верховна Рада повинні на це відреагувати», — зазначив Стефанчук

Перший віцеспікер вважає, що «особа, яка має подвійне громадянство, зафіксоване і підтверджене, не може обіймати одну з найвищих посад в державі, тобто бути народним депутатом України».

Щодо можливої ​​причетності Аксьонова до організації псевдореферендуму, Стефанчук додав, що це має також бути юридично засвідчено, а особа, причетність якої до відповідних дій буде встановлена, має бути обмежена в правах.

Читайте також: Вірастюк заявив про свою перемогу на довиборах у Раду

Разом із тим він підкреслив, що відповідні факти повинна підтвердити СБУ.

Як повідомлялося, 28 березня 2021 року в одномандатних виборчих округах № 50 в Донецькій області і № 87 в Івано-Франківській області відбулися проміжні вибори до Верховної Ради.

За результатами опрацювання 100% електронних протоколів ДВК, на 50-му окрузі переміг представник політичної партії «Порядок» Андрій Аксьонов, що отримав 65,46% голосів виборців.

При цьому представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Денис Казанський на своїй сторінці у Фейсбуці зазначив, що Аксьонов в 2014 році нібито сприяв організації у Добропіллі «референдуму» про самовизначення «Донецької народної республіки». На підтвердження цього в мережі опубліковано відео, датоване 12 травня 2014 року, де «прихильники «ДНР» «із сусідніх містечок дякують Аксьонову за те, що він організував «референдум».

Також, за даними Казанського, у Аксьонова подвійне громадянство — України та Російської Федерації.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Україна наполягає, щоб Всесвітня організація інтелектуальної власності закрила офіс у Москві

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua