News.ua


До постраждалих через підрив Каховської ГЕС регіонів приїдуть медики з інших областей

Июнь 14
01:25 2023


До постраждалих внаслідок підриву Каховської ГЕС регіонів відряджатимуть медиків-добровольців з інших областей.

Про це повідомляє МОЗ, передає Укрінформ.

«Для підсилення кадрової спроможності лікарень до роботи на території постраждалих регіонів (Херсонської, Миколаївської та Запорізької областей), а також на прифронтових територіях додатково будуть залучені до роботи медики з інших регіонів. Медики на добровільній основі долучатимуться до роботи у вищезгаданих областях на термін від двох тижнів до 30 днів. При цьому повторне відрядження можливе не раніше ніж через 30 днів після попереднього», — йдеться у повідомленні.

Залучатимуться такі фахівці, як лікар-анестезіолог, лікар-терапевт, лікар-травматолог дитячий, лікар-офтальмолог, лікар-невропатолог, лікар-фтизіатр, лікар-хірург щелепно-лицевий, лікар-нейрохірург, лікар-гематолог, лікар-рентгенолог, лікар-онколог, лікар-гінеколог-онколог, лікар з променевої терапії, лікар невідкладної (екстреної) медичної допомоги, медичні сестри тощо.


Читайте також: Полтавщина відправила на Херсонщину 14 вантажівок з гуманітарною допомогою

Завдяки підтримці Офісу ВООЗ в Україні, медичні працівники, окрім заробітної плати, отримуватимуть компенсацію додаткових витрат, пов’язаних із перебуванням у місці відрядження.

Зазначається, що медики можуть бути залучені до підсилення медзакладів у кілька способів: через керівника лікарні, який подає до державного закладу «Український науково-практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров’я України» списки охочих медичних працівників, у тому числі науково-педагогічних працівників закладів вищої (післядипломної) освіти, фахівців з реабілітації, для їх направлення у відрядження для надання медичної допомоги та/або реабілітаційної допомоги; через самозвернення на гарячу лінію МОЗ – залишивши заявку на участь за номером: 0 800 60 20 19.

Читайте також: Благодійники столиці та Київщини допомагають мешканцям Херсонщини

Як повідомляв Укрінформ, вночі 6 червня російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС, спричинивши затоплення частини Херсонської та Миколаївської областей і водночас — критичне обміління Каховського водосховища.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

компанія Apple змушена знижувати ціни на флагманський смартфон

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua