News.ua


До Ісландії зі США прибув «літак судного дня»

Март 01
05:27 2023


У Ісландії приземлився повітряний командний пункт Військово-морських сил США.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться на Твіттер-сторінці командування військ США у Європі.

“Літак “E-6B Mercury” Військово-морських сил США, підпорядкований першому крилу Стратегічного командування США, нещодавно прибув до Ісландії, виконуючи операції у зоні відповідальності Європейського командування Збройних сил США”, — йдеться у повідомленні.

Читайте також: З’явились супутникові знімки літака в Мачулищах після ймовірної атаки

Зазначається, що під час перебування у Ісландії члени екіпажу літака зустрілися із послом США у Ісландії та іншими членами дипломатичної та військової спільноти.


A @USNavy E-6B Mercury assigned to @US_STRATCOM Wing One arrived in #Iceland recently, while conducting operations in the USEUCOM area of responsibility. The crew met w/U.S. Ambassador to Iceland Carrin Patman & other diplomatic & military leaders. #WeAreNATO @usembreykjavik pic.twitter.com/CLYdl86kP4
— U.S. European Command (@US_EUCOM) February 28, 2023

Читайте також: Захист неба і літаки F-16: командувачі сил ППО України та США обговорили співпрацю

Нагадаємо: “E-6B Mercury” — це американський військовий стратегічний літак управління і зв’язку, а також повітряний командний пункт ВМС США. Одним із його завдань є забезпечення резервного зв’язку з атомними підводними човнами стратегічного призначення, а також виконання ролі повітряного командного пункту об’єднаного стратегічного командування Збройних сил США.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Кристина Федорак из Спіймати Кайдаша выходит замуж

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua