News.ua


Дмитро Кулеба: Після зустрічі у Джидді рухаємося в напрямку Глобального саміту хорошими темпами

Август 16
14:32 2023

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба переконаний, що після зустрічі радників у Джидді щодо Формули миру держава рухається в напрямку с хорошими темпами.

Про це глава української дипломатії заявив в інтервʼю Arab News, передає Укрінформ.

За словами Кулеби, ще передчасно обговорювати конкретні місця чи дати Глобального саміту миру, але діалог рухається у правильному напрямку.

«Після зустрічі в Джидді я можу підсумувати, що ми точно рухаємося в цьому напрямку хорошими темпами, і це (Глобальний саміт миру — ред.) відбудеться», — зазначив міністр, додавши, що Україна активно працює із Саудівською Аравією та іншими країнами, які беруть участь у організації саміту.

Читайте також: Україна за результатами зустрічі в Джидді готує кроки з реалізації Формули миру — Єрмак

«І результати цього саміту дуже чіткі — Формула миру в Україні, яка є комплексним способом вирішення конфлікту, буде результативною, і всі питання, які охоплює ця формула миру, почнуть виконуватися. Це єдиний шлях вперед, заснований на Статуті ООН і міжнародному праві», — підкреслив очільник МЗС України.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський у листопаді 2022 року під час виступу перед учасниками саміту Групи двадцяти презентував українську Формулу миру з 10 пунктів, наразі триває підготовка Глобального саміту миру. Українська влада прагне провести Глобальний саміт миру восени 2023 року.

Читайте також: Зеленський: Формула миру може стати універсальною для припинення інших збройних конфліктів

У Джидді 5-6 серпня відбулася друга зустріч на рівні радників з національної безпеки та політичних директорів щодо ключових принципів миру на основі Формули миру.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Президентка Косова про агресію РФ проти України: Тепер наша черга дати відсіч

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua