News.ua


Дискусія про постачання Taurus Україні набирає обертів — ЗМІ

Август 07
19:37 2023


У правлячій коаліції Німеччини дедалі більше голосів закликають передати Україні крилаті ракети Taurus тоді як міністр оборони не бачить «термінової необхідності в ухваленні рішення» і продовжує висловлювати «стурбованість».

Про це йдеться у матеріалі Баварського радіо BR24, передає Укрінформ.

Дебати щодо підтримки України цією системою озброєнь у Міністерстві оборони стають все більш інтенсивним, голосів «за» більшає. Зараз, як стверджує ЗМІ, усі три урядові партії вимагають задовольнити прохання України та поставити їй крилаті ракети зі складів Бундесверу. Першими були «Зелені» та ліберали, але зрештою і представники Соціал-демократичної партії (до якої належить і міністр оборони Борис Пісторіус) також висловилися за таке рішення. Серед них депутат Бундестагу від Франконії (земля Баварія) Андреас Шварц. Він бачить «нагальну потребу» діяти.

За словами Шварца, Taurus українській армії потрібні для підтримки наземного наступу. Прагнення України до цієї системи озброєння виправдане з військової точки зору, заявив Шварц BR24. Політик зауважив, що в питанні крилатих ракет відчуває «дежавю», як і у випадку з поставкою бойових танків — довгі дебати лише з тим, щоб врешті-решт ухвалити відповідне рішення. Щоб запобігти використанню німецьких крилатих ракет для ураження цілей на території Росії, чого так побоюються німецькі керівники, Шварц пропонує укласти відповідну угоду з Україною.

Експерт з оборони Вільної демократичної партії Маркус Фабер вважає, що використання німецьких ракет проти цілей у Росії технічно можна виключити від самого початку. Геодані крилатих ракет Taurus можуть бути запрограмовані відповідним чином ще перед поставкою, сказав він BR24.

Читайте також: Україна сподівається отримати ракети TAURUS — Ігнат

Крилаті ракети Taurus випускаються з винищувачів, таких як Tornado або Eurofighter. Ракета має власний двигун і рухається самостійно. Таким чином, вона може реагувати на перешкоди на землі та літати дуже низько. Зброя вагою 1,4 тонни і довжиною близько п’яти метрів може точно вражати і знищувати цілі на землі, наприклад бункери. Дальність польоту близько 500 кілометрів є значно більшою, ніж у британських і французьких крилатих ракет, які Україна вже отримує.

Taurus виробляється дочірньою компанією оборонно-промислової групи MBDA з Шробенхаузена у Верхній Баварії. Бундесверу до цього часу було поставлено близько 600 крилатих ракет цього типу. Більшість із них готові до дій. У разі поставки в Україну крилатих ракет Taurus потрібні будуть потрібні технічні доопрацювання, щоб система озброєння могла використовуватись на техніці ВПС України.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Пристрій ШІ імітує людський мозок за допомогою обчислень із кількома молекулами

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua