News.ua


Держдеп про інцидент на ЗАЕС: Росія грає в дуже небезпечну гру

Апрель 09
01:58 2024


Сполучені Штати стежать за ситуацією на Запорізькій атомній електростанції, де напередодні були зафіксовані падіння бойових БПЛА, та закликають Росію не грати в небезпечні ігри й натомість передати управління АЕС Україні.

З відповідною заявою виступив у понеділок речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми ознайомлені з повідомленнями про атаку БПЛА по Запорізькій АЕС. Ми продовжуємо спостерігати за умовами на станції, в тому числі за офіційним звітуванням МАГАТЕ, яке, на щастя, зазначило, що пошкодження в результаті удару БПЛА не поставили під загрозу ядерну безпеку»,- зауважив Міллер.

При цьому він підкреслив: «Росія грає в дуже небезпечну гру, захопивши українську атомну електростанцію, яка є найбільшою в Європі».

Читайте також: Україна не причетна до жодних збройних провокацій на території окупованої Росією ЗАЕС — Юсов

Представник Держдепартаменту США у цьому контексті закликав російську сторону вивести свій військовий і цивільний персонал з АЕС, повернути повний контроль над електростанцією компетентним українським органам та утримуватися від будь-яких дій, які можуть призвести до ядерного інциденту на АЕС.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю на окупованій Запорізькій АЕС та поблизу неї впали три безпілотники, які вразили обладнання для спостереження та зв’язку на даху реактора шостого енергоблока, а також військовий автомобіль.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Безпекова угода між Україною і США може бути підписана за кілька тижнів — Блінкен

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua