News.ua


Цього року в Україні з’являться ще три пункти пропуску з Румунією – Найєм

Октябрь 13
12:27 2022


До кінця цього року планується відкриття трьох пунктів пропуску через держкордон на заході України: «Нижанковичі» на кордоні з Польщею, «Красноїльськ» та «Дяківці» – на кордоні з Румунією.

Один із них запрацює вже цього місяця, розповів Укрінформу заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

«Пункт «Красноїльськ–Вікову-де-Сус» буде запущений поетапно починаючи з цього місяця. Спочатку буде дозволений проїзд для автівок вагою до 3,5 тонн, потім для порожніх вантажівок і згодом функціонуватиме на повну потужність. Також до кінця року плануємо відкрити для транспорту «Дяківці–Раковец» та «Нижанковичі–Мальховичі». Пункт «Нижанковичі» спочатку буде функціонувати лише для проїзду порожніх транспортних засобів. Він зводиться з нуля. Він – тимчасовий і потрібен, аби пришвидшити транспортний потік вздовж усього західного кордону. Також сподіваюсь, що в першому кварталі наступного року буде запущено в роботу пункт пропуску «Ужгород–Вишне Німецьке», – сказав Найєм.

Заступник міністра зауважив, що за час незалежності України було відкрито тільки один новий пункт пропуску – «Краківець–Корчова», також залишилося багато недобудованих, частково зведених, у т.ч. за кредитні гроші.

«Наприклад, пункт пропуску «Красноїльськ–Вікову-де-Сус» був готовий на 85% (нині на 95%), «Дяківці–Раковец» – на 60%, «Ужгород–Вишне Німецьке» – майже на 90% було все завершено по першій черзі. За зведення деяких із них залишилися борги перед підрядниками, тому нині ми активно працюємо над вирішенням цих питань та запуском новобудов у роботу», – сказав Найєм.

За його словами, відкриття нових пунктів пропуску потрібне, але це реально реалізувати за рік-два через низку юридичних та інфраструктурних питань, тому зараз триває робота з дообладнання та переобладнання існуючих пунктів пропуску.

«За рахунок цього можемо збільшити пропускну здатність на 25-30%, а також створити умови для працівників та тих, хто перетинає кордон. Це в першу чергу кордон з Польщею, Словаччиною, Румунією та Угорщиною. Партнери наші до цього готові», – сказав Найєм.

Як повідомляв Укрінформ, 10-11 жовтня відбувся робочий візит представників Міністерства інфраструктури в Анкару. Українська делегація зустрілася із міністром торгівлі Туреччини Мехметом Мушем та його заступником Мустафою Тузджу, а також із керівництвом та членами найбільшої в Туреччині асоціації – Турецької асоціації підрядників, яка об’єднує більше 30 наймасштабніших будівельних компаній країни.

Турецька сторона висловила готовність брати участь у проєктах з відбудови та розбудови інфраструктури та логістики в Україні як у короткостроковій, так і довгостроковій перспективі.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Глава НБУ про обмеження переказів між фізособами: можливі індивідуальні ліміти

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua