News.ua


Через дефіцит в енергосистемі "Укренерго" залучає аварійну допомогу з Румунії та Польщі

Ноябрь 29
19:47 2023

Внаслідок стрімкого зростання споживання електроенергії НЕК «Укренерго» залучило аварійну допомогу від Румунії та Польщі.

Про це повідомив голова правління компанії Володимир Кудрицький в етері телемарафону «Єдині новини«.

«Ми зафіксували стрімке зростання споживання електроенергії після того, як було повернути світло в кількасот населених пунктів. Очевидно, що люди почали досить інтенсивно споживати електроенергію, після її тривалої відсутності. Подібні явища ми спостерігали й минулого року», — зазначив Кудрицький.

За його словами, для покриття дефіциту Україна була змушена залучити аварійну допомогу з Польщі та Румунії, щоб збалансувати енергосистему. Наразі «Укренерго» продовжує її залучати.

Глава правління «Укренерго» закликав українців ощадливіше використовувати електроенергію.

Нагадаємо:

Станом на ранок 29 листопада без світла перебувають 368 населених пунктів в 9 областях, найскладніша ситуація в Одеській, Херсонській, Дніпропетровській і Миколаївській областях. Рівень споживання електроенергії стрімко зростає.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Тариф на свет для населения может вырасти: прогноз Минэнерго

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua