News.ua


«Час сплив»: мітингувальники у Тбілісі вимагають зустрічі з прем’єром

Апрель 18
00:39 2024


У Тбілісі учасники протесту проти ухвалення закону про «іноагентів» вимагають зустрічі з прем’єр-міністром Іраклієм Кобахідзе.

Про це повідомляють «Новости-Грузия», передає Укрінформ.

«Зараз разом з нами, мирно, спокійно йдемо до державної канцелярії. Вимагатимемо, щоб прем’єр-міністр вийшов і поговорив з нами», – звернувся до учасників мітингу біля парламенту Грузії активіст Леван Цуцкірідзе.

Читайте також: Президентка Грузії заявила, що ветує закон про «іноагентів»

Раніше мітингувальники закликали уряд Грузії протягом години відкликати закон про «іноагентів». Після того, як їм не відповіли, вони вирушили з проспекту Руставелі до адміністрації уряду.

Як повідомляв Укрінформ, парламент Грузії 17 квітня затвердив закон про «іноагентів» у першому читанні. Документ підтримали 83 депутати, жоден не проголосував проти.

Відповідно до законопроєкту, організаціями, які представляють інтереси «іноземної сили», є непідприємницькі (некомерційні) юридичні особи; мовники; власники ЗМІ, джерелом понад 20% від загального прибутку яких протягом календарного року є «іноземна сила».

Законопроєкт про запровадження в Грузії статусу так званих іноземних агентів був уперше внесений до парламенту навесні 2023 року. Його було ухвалено в першому читанні, але відхилено в другому після масових протестів.

На початку квітня 2024 року виконавчий секретар правлячої партії «Грузинська мрія» Мамука Мдінарадзе заявив, що уряд повернувся до розгляду законопроєкту про «іноагентів».

Через повторне ініціювання законопроєкту у Тбілісі проходять акції протестів.

Фото з сайту newsgeorgia.ge

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Міністр оборони Канади пояснив, що для нього означатиме перемога України у війні

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua