News.ua


Брюссельський суд зобов’язав Бельгію скорити викиди до кінця десятиліття на 55%

Декабрь 02
05:41 2023


Апеляційний суд Брюсселя зобов’язав Бельгію скоротити до 2030 року викиди парникових газів щонайменше на 55% порівняно з рівнем 1990 року.

Про це передає Укрінформ з посиланням на The Guardian.

Зазначається, що до 2021 року Бельгія скоротила свої викиди лише на 24%.

Суд відкинув аргументи про те, що вплив Бельгії на кліматичну кризу обмежений її невеликим розміром, і визнав, що управляння цими процесами порушувало права людини.

Читайте також: В Україні до переліку спонсорів війни внесли бельгійську газову компанію Fluxys

Федеральний міністр з питань клімату Закія Хаттабі зазначила у своєму дописі на X, що це рішення – разом з очікуваною реакцією Єврокомісії на національний кліматичний та енергетичний план Бельгії – «є важелями для завоювання і зміцнення довіри до нашої кліматичної політики».

Судова справа, яку порушила неприбуткова організація Klimaatzaak від імені понад 58 тис. позивачів, перебувала у бельгійській судовій системі кілька років. Ухвалене рішення ґрунтується на попередньому вердикті, який визнав кліматичну політику Бельгії неадекватною і зобов’язав уряд прискорити скорочення викидів.

Читайте також: Бельгія оприлюднила шість пріоритетів майбутнього головування в ЄС

Тепер уряд повинен буде встановити ціль на 2030 рік на рівні не менш як 55%, тоді як нинішні зобов’язання зафіксовані на рівні 47% – відповідно до правил ЄС щодо розподілу зусиль між країнами.

Проте вчені попереджають, що цього все одно недостатньо, щоб стримати зміну клімату.

У перерахунку на кількість населення бельгійці є одними з найбільших забруднювачів на планеті. Нідерланди планують скоротити до кінця десятиліття викиди на 49%, Франція – на 50%, Німеччина – на 65%, Великобританія – на 68%.

Читайте також: Чарльз ІІІ закликав активізувати зусилля для боротьби зі змінами клімату

Як повідомлялося, у Дубаї з 30 листопада до 12 грудня проходить конференція ООН зі зміни клімату COP28.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Жена Виктора Павлика уменьшила губы и надела маску, чтобы «не пугать людей»

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua