News.ua


Блінкен закликав у Берліні правильно сприймати потребу України в оборонній зброї

Январь 20
21:14 2022

Держсекретар США Ентоні Блінкен закликав «не перевертати з ніг на голову» ідею про необхідність надання оборонної зброї для України, підкресливши, що це не провокуватиме Росію на нову агресію, а навпаки стримуватиме її.

Про це він заявив у четвер у Берліні, під час спільної пресконференції з главою МЗС Німеччини Анналеною Бербок, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Думка про те, що надання Сполученими Штатами, європейськими країнами й НАТО оборонного військового обладнання Україні може стати певною провокацією або причиною для подальших дій Росії, перевертає все з ніг на голову. Що ми намагаємося – зробити все, що від нас залежить, аби Україна мала засоби для захисту», — наголосив глава Держдепартаменту США.

Читайте також: Не тільки США і Британія: Кулеба заявив про позитивну динаміку щодо військової допомоги

Таким чином, він відповів на прохання медіа прокоментувати позицію окремих ЗМІ і політиків у Європі, що забезпечення України зброєю призведе до критичної реакції з боку РФ та ще більшого загострення ситуації.

«Певним чином дивовижно, наскільки з часом дії президента Путіна прискорили саме те, чому, за його словами, він хоче запобігти. У 2014 році, коли Росія вторглася в Україну, захопила Крим, розпалила конфлікт на Донбасі, який триває досі, перекроїла силою кордони України, ми – альянс НАТО, США, наші європейські партнери — відповіли на ці агресивні дії», — зауважив Блінкен.

Він додав, що частиною цієї відповіді стало надання оборонної військової допомоги Україні. І це було зроблено для того, «щоб у разі продовження агресії з боку РФ або поновлення цієї агресії пізніше Україна мала засоби для захисту».

Читайте також: Блінкен обіцяє Україні нову оборонну допомогу у найближчі тижні

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони України Олексій Резніков у грудні заявив, що представник Німеччини заблокував постачання Києву зброї, погоджену в межах НАТО. За інформацією німецьких ЗМІ, ФРН з травня 2021 року використовує механізм НАТО, щоб завадити іншим членам Альянсу продавати зброю Україні з метою оборони.

Фото: State Department Photo by Ron Przysucha

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Латвія виділила €10 мільйонів на артилерійські боєприпаси для України

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua