News.ua


Білорусь призупинила дію угоди про звичайні озброєння щодо Польщі і Чехії

Сентябрь 19
15:16 2023


Білорусь призупинила дію Договору про звичайні збройні сили в Європі (ДЗЗСЄ) щодо Польщі та Чехії.

Про це повідомляє БелТА, передає Укрінформ.

Відповідний проєкт закону розроблено з ініціативи МЗС Білорусі та внесено до Палати представників Радою міністрів 6 вересня. Як зазначається, «законопроєкт підготовлено з метою забезпечення національних інтересів Республіки Білорусь». Він призупиняє виконання білоруською стороною зобов’язань за ДЗЗСЄ, підписаним у Парижі 19 листопада 1990 року, щодо Польщі і Чехії.

Відтепер Мінськ не ділитиметься з Варшавою і Прагою інформацією про свої звичайні озброєння і техніку, а також не прийматиме від Польщі та Чехії інспекції, які могли б стежити за дотриманням обмежень на кількість цих озброєнь, встановлених положеннями ДЗЗСЄ.

Читайте також: Росія денонсувала Договір про звичайні збройні сили в Європі

Щодо інших країн Білорусь продовжить виконувати умови ДЗЗСЄ.

Зазначається, що Прага у 2022 році, а Варшава в 2023 році повідомили Мінськ, що припиняють виконання ДЗЗСЄ щодо Білорусі.

Як повідомляв Укрінформ, президент РФ Володимир Путін у травні підписав закон про денонсацію Договору про звичайні збройні сили в Європі (ДЗЗСЄ).

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Компанія Google може перейти на чіпсети TSMC для Pixel 10

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua