News.ua


Білий дім про F-16 для України: США зосереджені на наданні тієї зброї, яка потрібна саме зараз

Апрель 24
21:06 2023


Сполучені Штати наразі зосереджені на тому, щоб якомога скоріше й ефективніше надати Україні ту зброю, яку вона може використовувати саме зараз, в умовах підготовки до контрнаступу, тому питання F-16 поки не є предметом розгляду.

Так прокоментував позицію адміністрації Байдена щодо надання Україні американських винищувачів представник Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ви чули, як президент Байден говорив, що це (питання передачі Україні літаків F-16 – ред.) наразі не розглядається. Те, на чому ми зараз зосереджені, це можливості, які, за словами самих українців, їм справді потрібні впродовж ближчих тижнів і місяців», — зазначив представник Білого дому.

Він підкреслив, що американська сторона підтримує постійний контакт із Києвом.

«Ми майже щодня постійно обговорюємо з українцями, які можливості їм потрібні насамперед», — зазначив Кірбі.

Він також нагадав, що про це йшлося й на 11-му «Рамштайні» минулого тижня, де увага була сфокусована, в тому числі, на посиленні протиповітряної оборони, наданні боєприпасів і засобів доставки. Крім того, найнагальніші потреби ЗСУ були враховані в останніх пакетах оборонної допомоги США. У цьому ж контексті представник Білого дому вказав на проведення навчань українських підрозділів на західній техніці.

Читайте також: Україна очікує на позитивне рішення партнерів щодо надання бойових літаків – Стефанчук

Як повідомляв Укрінформ, 11-те засідання Контактної групи з питань оборони України відбулося минулої п’ятниці на авіабазі американських ВПС «Рамштайн» у Німеччині. Участь у зустрічі взяли представники близько 50 країн-партнерів України.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У Раді Європи показали фільм Бадоєва «Довга доба» про злочини російських загарбників

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua