News.ua


Безпілотники сьогодні роблять революцію на фронті — Ігнат

Май 07
11:45 2023


У сучасних умовах безпілотники виходять на новий рівень і роблять справжню революцію на фронті.

Про це речник командування Повітряних сил ЗС Юрій Ігнат заявив у ефірі телемарафону “Єдині новини” у контексті поширеної у російських пабліках інформації про «атаку дронів» у тимчасово окупованому Криму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ви бачите, наскільки БПЛА сьогодні виходять на істотно новий рівень і дійсно роблять революцію на фронті. Це стосується БПЛА квадрокоптерних типів і різного рівня — тактичного, стратегічного і так далі. Це те, що потрібно сьогодні розвивати в Україні, те, що буде надавати в майбутньому перевагу”, — сказав Ігнат.

Читайте також: Сили оборони не розраховують на легке повернення Криму – Гуменюк

Водночас він наголосив на необхідності розвивати не лише виробництво дронів, а й систему боротьби проти безпілотників, тому що «ворог не спить».

«Зараз вони (рф — ред.) мають своє виробництво БПЛА різних типів, “Ланцетів” багато останнім часом використовують, іранські дрони “Шахеди”. Але ворог, безумовно, буде робити спроби налагодити широке виробництво своїх БПЛА, зокрема ударного типу”, — сказав Ігнат.

Як повідомлялося, призначений окупантами «глава» Севастополя Михайло Развожаєв заявив, що вночі ППО відбила атаку дронів. Загалом, за його словами, було запущено «більше 10» безпілотників. Один БПЛА впав у лісосмузі, ще два були збиті над морем, стверджує Развожаєв.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Литва не пропустила російський вагон зі знаком «Z», що прямував до Калінінграда

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua