News.ua


Бельгія підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно — прем’єр

Ноябрь 26
12:44 2022

Прем’єр-міністр Бельгії Александер де Кроо запевнив, що його країна буде підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.

Про це він заявив після перемовин із Президентом Володимиром Зеленським у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Деякі речі треба повторювати. Ми постійно говорили від початку цієї війни, але важливо повторювати, що ми засуджуємо російську агресію проти вашої країни і вашого населення. Бельгія підтримує суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України. Наша підтримка є надзвичайно стійкою і непорушною», — сказав де Кроо.

За його словами, у Бельгії бачать, що українська армія тисне на росіян на полі бою і змушує їх відступати, а росія у відповідь знищує ваше населення та інфраструктуру.

Читайте також: Бельгійські депутати відвідали виставку фоторобіт журналіста Макса Левіна

«Саме тому ми маємо сьогодні підтримувати вас і показувати українському народові, що ми тут, ми підтримуємо Україну в ці складні часи. Це може бути важка зима. Ми постачаємо чимало речей — генератори, допомогу вашим школам і лікарням. Ми також сподіваємося, що ми додаємо надії і стійкості у ці складні часи», — зазначив прем’єр-міністр Бельгії.

Він поінформував , що на зустрічі Президентом Зеленським обговорив чимало питань, у тому числі військову допомогу.

«Бельгія була однією з перших країн, яка надала військову допомогу Україні. Ми будемо продовжувати це робити — пальне, кулемети, самохідні гармати тощо», — зазначив де Кроо.

Читайте також: Наступний пакет санкцій має передбачати відмову ЄС від російської енергії – прем’єр Бельгії

Він відзначив, що Бельгія доєдналася до зернової ініціативи України, оскільки вважає її важливою для запобігання проблемам з продовольством в деяких африканських країнах.

«Крім того, це підтримує вашу економіку, це підтримує Україну в цей дуже складний період… Ми будемо продовжувати надавати підтримку стільки, скільки це буде потрібно», — запевнив прем’єр Бельгії.

Як повідомлялося, 26 листопада Президент України Володимир Зеленський провів переговори з прем’єр-міністром Бельгії Александром де Кроо, який прибув із візитом в Україну.

Фото: facebook.com/alexanderdecroo

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції проти низки російських медіа

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua