News.ua


Австрія засудила обстріл росією Одеси: Це зневага до мільйонів людей

Июль 24
00:55 2022


Австрія рішуче засуджує російську ракетну атаку на Одесу всупереч домовленості щодо експорту зерна з українських портів.

Як передає Укрінформ, відповідна заява опублікована у Твіттері австрійського зовнішньополітичного відомства.

«Ми рішуче засуджуємо сьогоднішню атаку на Одесу, менш ніж через 24 години після домовленості щодо експорту зерна з українських портів. Така тактика є обурливою і демонструє подальшу зневагу з боку росії мільйонів людей в усьому світі, які страждають від продовольчої небезпеки», — йдеться у повідомленні.


We utterly condemn today‘s attack on #Odesa, less than 24 hours after the agreements on grain exports from Ukrainian ports. Such tactics are outrageous and show further disregard by Russia for the millions of people around the globe suffering from food insecurity.
— MFA Austria (@MFA_Austria) July 23, 2022

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники атакували Одеський морський торговий порт крилатими ракетами типу «Калібр». Дві ракети збито силами протиповітряної оборони. Дві влучили в об’єкти інфраструктури порту.

Читайте також: Австрійським прокурорам дозволили розслідувати воєнні злочини рф в Україні

У Стамбулі за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії 22 липня було підписано угоду, за якою буде здійснюватися вивезення зерна та іншого продовольства з портів України.

Підписано дві дзеркальні угоди у тристоронньому форматі. Підпис від України поставив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, від ООН — генеральний секретар Антоніу Гутерріш, від Туреччини — міністр оборони Хулусі Акар.

Читайте також: В МЗС Франції закликали росію поважати підписану з ООН угоду

У такому ж форматі від росії угоду підписав міністр оборони рф сергій шойгу.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У Чорному та Азовському морях немає кораблів РФ

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua