News.ua


Австралія надасть Україні пакет військової допомоги на $12 мільйонів

Октябрь 25
09:19 2023


Уряд Австралії виділяє Україні новий пакет військової допомоги у розмірі 20 мільйонів австралійських доларів (12 млн доларів США).

Як передає Укрінформ, про це в соцмережі Х (колишній Twitter) повідомив прем’єр-міністр Австралії Ентоні Албаніз.

«Сьогодні ми оголосили, що Австралія надасть Україні додаткові 20 мільйонів доларів оборонної допомоги у вигляді інноваційного промислового обладнання місцевого виробництва», — заявив він.

The Canberra Times зазначає, що у новий пакет допомоги увійде обладнання для розмінування, портативні рентгенівські апарати, 3D-принтер для металу та системи для боротьби з безпілотниками, які були розроблені австралійськими компаніями DroneShield, Micro-X, Minelab і SPEE3D.

Також уряд відправить літак Королівських ВПС Австралії E-7A Wedgetail до Німеччини для підтримки зусиль міжнародної гуманітарної та військової допомоги Україні.

Міністр оборонної промисловості Пат Конрой подякував австралійським компаніям за роботу в рамках надання допомоги Україні.

Читайте також: Більшість республіканців вважають питання України ключовим для зовнішньої політики США — експерт

Як повідомляв Укрінформ, влітку уряд Австралії надав Україні пакет допомоги на суму 73,5 млн доларів, він включав, зокрема, 70 одиниць військової техніки для захисту від вторгнення РФ.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Власний кореспондент/кореспондентка у Дніпропетровській області

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua