News.ua


31 травня завершується кредитування посівної кампанії в рамках програми «5–7–9»

Май 25
18:28 2022


Міністерство аграрної політики та продовольства ініціює розширення доступного кредитування для аграріїв, оскільки 31 травня буде завершено видачу кредитів на посівну кампанію в рамках програми «Доступні кредити 5–7–9».

Про це повідомив перший заступник міністра Мінагрополітики Тарас Висоцький, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу міністерства.

За його словами, уряд вже ухвалив рішення про додаткове виділення портфельних гарантій 4-м держбанкам на 3 млрд 390 млн грн. Таким чином, 31 травня буде завершено кредитування посівної кампанії в рамках програми «Доступні кредити 5–7–9» та підбито підсумки щодо її ефективності.

«Крім того, у нас уже готовий план на червень–серпень щодо подальших пріоритетів у доступному фінансуванні аграріїв. Мінагрополітики має цілу низку напрацювань із кредитування галузі переробки с/г продукції. Так, ми вже ініціювали зміни до Постанови № 723, щоб розширити перелік тих, хто може отримати кредити під державні гарантії, включивши в цей перелік переробні підприємства», – зазначив Висоцький.

Читайте також: Аграрії залучили понад 28 мільярдів гривень пільгових кредитів

У міністерстві додали, що з огляду на те, що українські морські порти заблоковані, акцент буде робитись на переробній галузі. В результаті підприємства, які працюють у цій сфері, завдяки портфельним гарантіям зможуть викупити у с/г товаровиробників певний запас їхньої продукції, а останні, в свою чергу, матимуть змогу погасити частину тіла кредиту.

Як повідомлялось, за період дії воєнного стану в Україні у рамках Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» укладено 6 726 кредитних договорів на загальну суму 24,38 млрд грн (у тому числі банками державного сектору – 5 335 кредитних договорів на суму 15,2 млрд грн).

Читайте також: Ярі культури посіяно на 75% від показника минулого року

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Документальний фільм «Да Вінчі» у травні покажуть в Івано-Франківську та Львові

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua