News.ua


Вуличні радари отримають нову важливу функцію

Апрель 05
23:56 2021

Вуличні радари для виявлення пішоходів навчать рятувати їх від ДТП. Встежити за пішоходами, особливо в темний час доби, буває непросто.

Винахід для виявлення пішоходів розробляється в рамках проекту HORIS трьома відділеннями німецької дослідницької групи Університету Фраунгофера, повідомляє «Свідок».

Технологія складається з підключених до інфраструктури радарів, які можуть бути встановлені в місцях з інтенсивним пішохідним рухом — автобусні зупинки, зони поруч зі школами або багатолюдні пішохідні переходи.

Скануючи цільову область 100 разів в секунду, кожний датчик здатний спочатку ідентифікувати об’єкт як людину, а потім визначити швидкість його руху і напрямок, в якому він йде або біжить. Якщо радар визначає, що людина направляється до дороги на дуже великій швидкості, він генерує спеціальний сигнал.

Такий бездротової сигнал уловлюватиметься системою зв’язку між транспортом і об’єктом інфраструктури (vehicle-to-infrastructure — V2I) у найближчих автомобілях. У відповідь на це автомобілі можуть видавати звуковий або візуальне попередження водієві, якщо він ризикує збити пішохода. Система, можливо, навіть автоматично буде активувати гальма транспортних засобів.

Хоча технологія все ще перебуває в стадії розробки, вчені вже продемонстрували її роботу на автобусній зупинці в кампусі Технологічного університету Інгольштадта. Там система, що складається з двох радарів, змогла відстежувати до восьми чоловік одночасно, визначаючи, чи рухається хтось із них у бік дороги.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У турецькому Ескішехірі відбулися заходи до 80-річчя депортації кримських татар

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua