News.ua


Відомий автовиробник збанкрутував через коронавірус

Декабрь 22
21:48 2020

Південнокорейська компанія SsangYong Motors оголосила про своє банкрутство і подала відповідну заяву в суд Сеула. Автовиробник не зміг погасити борг розміром 54,4 млн. доларів.

Фінансові проблеми у SsangYong почалися ще навесні, а епідемія коронавіруса і падіння продажів тільки погіршили ситуацію і стали каталізатором банкрутства. Компанія демонструє збитки ось уже 15 місяців.

На додаток, індійський концерн Mahindra & Mahindra, що володіє контрольним пакетом акцій SsangYong, в останній момент відмовився від інвестицій в розмірі 423 млн. доларів.

До речі, саме Mahindra & Mahindra викупила 74,65% акцій SsangYong після попереднього банкрутства в 2011 році. Однак остаточно оздоровити корейську компанію за дев’ять років так і не вдалося.

Рятувати SsangYong не поспішають не тільки його власники, а й уряд Південної Кореї. Чиновники навчені гірким досвідом GM Korea (колишнього Daewoo) – в компанію влили 750 млн. доларів в обмін на розвиток виробництва, проте вона поступово скорочує робочі місця.

Тепер у SsangYong є три місяці, щоб знайти нових власників або домовитися з кредиторами про реструктуризацію боргу. Проте, корейська компанія продовжує презентувати нові моделі.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Финансисты спрогнозировали курс доллара в Украине

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua