News.ua


В Україні зростуть ціни на нові автомобілі

Декабрь 11
23:55 2021

В Україні у 2021 році не лише спостерігається дефіцит нових автомобілів, за якими в автосалонах стоїть черга на кілька місяців уперед, а й очікується зростання цін на нові машини.

В Сети показали новое поколение автомобиля ЗАЗ «Таврия»

За прогнозами експертів, нові автомобілі з Нового року можуть подорожчати на 5−8%. Це пов’язано з тим, що Україна підписала угоду з Євросоюзом, зобов’язавшись запровадити всі європейські практики з безпеки дорожнього руху, інформують «Факти».

А в Європі з 1 січня 2022 року набирає чинності норма, яка зобов’язує виробників обладнати нові машини додатковими датчиками — дощу, світла, застібки ременів безпеки задніх пасажирів та іншими.

Голова Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів та дилерів Олег Назаренко зазначає, що у дорогих автомобілях, як правило, передбачені зазначені додаткові функції, але у бюджетних авто — японських, корейських, китайських, французьких — всього цього може і не бути.

За словами експерта, в українських правилах дорожнього руху немає вимог пристібатися пасажирам на задньому сидінні. До того ж в Україні не такий рівень добробуту, як у Європі.

За словами Назаренка, різниця в ціні між цими стандартами може становити щонайменше $ 600. Тому якщо прийняти таку норму, то нові автомобілі, які надходять в Україну, будуть дорожчими мінімум на $ 500−700.

Всеукраїнська асоціація автомобільних імпортерів та дилерів ініціювала перенесення імплементації цих положень в Україні на 2025 рік.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Облэнерго изменили графики ограничений: детали

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua