News.ua


В Україні виявили ідеальний 2141, що простояв у гаражі 29 років

Декабрь 06
14:47 2020

На одометрі радянського хетчбека всього 1856 кілометрів

Блогер Roma Urraco виявив в Україні ідеальний Москвич-2141, що простояв в сухому гаражі 29 років. Автомобіль 1991 року випуску повністю комплектний: збереглися заводські набори інструментів, оригінальні радянські шини, паперові маркування АЗЛК і захисні плівки на сидіннях.

Знайдений в автентичному стані «Москвич» – модифікація 21412 з уфимским карбюраторним двигуном УЗАМ-331.10. Оскільки хетчбек випущений в 1991 році, коричневий салон йому не дістався – і дверні карти, і оббивка крісел, і стелю сірого кольору. Оснащення небагате: не призначена навіть магнітола, хоча «гніздо» для неї є.

Мінімальний пробіг і дбайливе зберігання дозволили кузову «сорок першого» зберегтися в прекрасному стані, хоча від корозії «Москвичі» періоду перебудови і пізнього СРСР захищені слабо. Поверхневі «рижики» є тільки на елементах підвіски, але на працездатність це не впливає.

Через майже тридцять років після випуску в заводській упаковці залишилися передні бризковики і інструменти для автомобіля, високовольтні дроти, домкрат і запасні ущільнювачі для дверей. Всі чотири покришки оригінальні – радянські МІ-180 розмірності 155/80 R14; запасне колесо ніколи не встановлювалося.

Незважаючи на тривалий простій, завести «Москвич» вдалося малою кров’ю: треба було замінити тільки акумулятор, паливний насос і термостат. І масло, і свічки, і навіть фільтри на хетчбеку поки стоять рідні.

Одкровень по техніці немає: під капотом «сорок першого» 1,5-літровий 72-сильний «атмосферник» УЗАМ, коробка передач – 5-швидкісна “механіка”, привід – на передню вісь.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

АРМА продало мінеральних добрив за 32 мільйона 

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua