News.ua


У Києві стартував український етап міжнародної освітньої програми «Stop, Look, Wave»

Апрель 20
16:35 2017

Кожен рік понад 1,2 млн. людей гине в ДТП, причому у 10% подій бере участь комерційний транспорт, а це більше 3400 смертей на день. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), якщо не вжити заходів, то це число збільшиться на 45 % до 2030 року.

Мета програми «Stop, Look, Wave» – підвищення рівня безпеки школярів на дорогах та зменшення кількості ДТП за участю пішоходів. Навчальні матеріали були розроблені фахівцями Volvo Trucks у Данії, програма реалізується з 2015 року. Заходи вже проведено в багатьох країнах світу, серед яких США, Австралія, Фінляндія, Бразилія, Іспанія, Польща, Литва, Латвія, Білорусь та інші. На даний час програма охопила більше 100 000 дітей у світі.

У світі програма підтримується Міжнародним союзом автомобільного транспорту (International Road Transport Union). У реалізації українського етапу програми беруть участь представники Департаменту патрульної поліції Національної поліції України. Шкільні офіцери поліції працюють в рамках програми «Школа і поліція», яка направлена на підвищення правосвідомості молоді та запобігання дитячому травматизму на дорогах. У рамках гри-практикуму представники патрульної поліції розповідають учням про необхідність слідкувати за безпекою на дорогах як пішоходам, так і водіям. Шкільні офіцери поліції пояснюють учасникам, що безпечний рух залежить від дотримання правил та свідомої поведінки усіх його учасників, а не тільки контролю з боку поліції.

1 из 6

програма «Stop, Look, Wave»
програма «Stop, Look, Wave»
програма «Stop, Look, Wave»
програма «Stop, Look, Wave»
програма «Stop, Look, Wave»
програма «Stop, Look, Wave»

Першою школою, в якій пройшли заходи українського етапу «Stop, Look, Wave», стала київська гімназія №315. 37 учнів 3-А класу взяли участь у інтерактивній презентації, ігровій практиці зі шкільним офіцером поліції, а також у спеціально розробленому квесті із залученням справжньої вантажівки Volvo FH. Кожен школяр зміг опинитися на місці водія та переконатися у наявності зон обмеженої видимості. Всі учасники отримали фірмові подарунки від «Вольво Україна» та іменні сертифікати.

1 из 4

програма «Stop, Look, Wave»
програма «Stop, Look, Wave»
програма «Stop, Look, Wave»
програма «Stop, Look, Wave»

«За допомогою програми «Зупинись, подивись, помахай» ми прагнемо істотно підвищити безпеку на дорогах, — розповідає Олександр Санін, Генеральний директор «Вольво Україна», — Для цього ми пояснюємо дітям, як безпечно поводитися на дорозі, і розповідаємо про три чарівних слова «Зупинись, подивись, помахай» максимально можливій кількості дітей. Ця інформація у майбутньому може зберегти життя величезної кількості людей».

У «Вольво Україна» задоволені результатами першого заходу та планують проведення наступних протягом травня 2017 року, з можливістю подальшого продовження програми.

Компанія «Вольво Україна» висловлює подяку освітньому дитячому проекту «Боброквест» за активну участь у підготовці програми «Stop, Look, Wave».

Запись У Києві стартував український етап міжнародної освітньої програми «Stop, Look, Wave» впервые появилась Автоцентр.ua.

Источник: autocentre.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Чотири саміти та оборонна підтримка: Зеленський зустрівся у Києві з Кемероном

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua