News.ua


Невідома вантажопасажирська «Таврія»

Февраль 13
02:07 2021

Інженери Науково-технічного центру «ЗАЗ-автотехніка» на роботі штани не просиджували. А створювали різні дослідні зразки автомобілів на базі класичних серійних ЗАЗ. І добре, що ці машини залишилися в історії.


Співробітники Технічного музею «Фаетон» із Запоріжжя виклали на своїй фейсбук-сторінці чергове цікаве фото, повідомляє autogid.pro. На ньому унікальний дослідний автомобіль ЗАЗ, який отримав серійний номер 1102. Автомобіль розглядався як перспективна розробка, його навіть презентували журналістам і громадськості в 1991 році.

Це був вантажопасажирський фургон, а найцікавіша його деталь – це склопластикова надбудова від даху і до корми незвичайної форми, яка істотно збільшила обсяг вантажного відсіку.

Але в підсумку автомобіль залишився всього лише “концептом”. У серійне виробництво в 1992 році пішла добре нам відома версія ЗАЗ-11024 – з опуклими задніми дверима.

Додамо також, що ЗАЗ-1102 був одним з улюблених автомобілів для розробки у фахівців «ЗАЗ-автотехніка». Деякі автомобілі в одиничних екземплярах або дрібними серіями пішли в експлуатацію. Як, наприклад, ось цей симпатичний пікап.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Как стресс заставляет нас стареть быстрее: 5 опасных последствий

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua