News.ua


Найпопулярніші кросовери в Україні за класами в 2020 році

Декабрь 27
16:56 2020

SUV і кросовери – найпопулярніший тип автомобілів не тільки в Україні, а й в усьому світі. Незважаючи на карантин, у нас в країні в 2020-му з’явилися нові моделі, які намагаються наздогнати лідерів продажів. Журналісти видання AUTO-Consulting з’ясували, хто головні герої нинішнього року.

Сегмент SUV займає на українському ринку нових автомобілів солідні 71%. Це – набагато більше, ніж в середньому по країнах ЄС. Тим престижніше лідерство в цій категорії майже універсальних транспортних засобів. Найчисленніший тут – клас C SUV. Йому в Україні належить 60% ринку нових кросоверів і позашляховиків. А наймасовіший по ціновій категорії – Volume. Наші автомобілісти віддають перевагу SUV середньої ціни. Їм належить 72% ринку нових кросоверів і позашляховиків.

На відміну від європейських країн, на українському ринку не пропонуються маленькі SUV А-класу. Наші автомобілісти вважають їх занадто дрібними і мало практичними. А ось автомобілям класу B SUV належить 10% вітчизняного ринку кросоверів і позашляховиків. В цьому класі лідирує Suzuki Vitara. Друга і третя позиції належать Chery Tiggo2 і Toyota C-HR.

У класі C SUV йде справжня запекла битва за лідерство. У бюджетному сегменті Low Cost багаторічний лідер Renault Duster. А в середньоціновому сегменті цього класу Volume, такий же багаторічний лідер – Toyota RAV4. Буквально по п’ятах за ними вслід KIA Sportage.

У класі D SUV багаторічний лідер – Toyota Land Cruiser Prado. В останні роки його досить успішно намагається наздогнати Skoda Kodiaq. Він сьогодні на другій позиції. А серед дорогих кросоверів і позашляховиків Premium, на першій позиції Lexus RX.

У класі E SUV лідирує преміальний Mercedes-Benz GLE. Він обігнав за обсягами продажів навіть лідерів в середньоціновій категорії – Volkswagen Touareg і Toyota Land Cruiser.

Серед позашляховиків класу F SUV, на першому місці – Audi Q7. За нею, з невеликим відривом, слідують Mercedes-Benz GLS і BMW X7.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У Запоріжжі та Харкові необхідні донори з першою резус-негативною групою крові — МОЗ

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua