News.ua


Найбільший автовиробник світу зізнався у використанні бракованих запчастин

Декабрь 23
03:24 2021

Голова науково-дослідного центру Toyota – найбільшого виробника автомобілів у світі – Такефумі Шіга заявив, що японська марка почне використовувати браковані деталі при збиранні нових машин. Фахівець дав зрозуміти, що рішення продиктоване нестачею електронних компонентів: збої в ланцюжках поставок стримують виробництво і негативно впливають на прибутковість компанії.

В Сети «засветился» очень необычный автомобиль производства ЗАЗ

Втім, як повідомляє видання «Главком», у Toyota запевнили, що безпека та продуктивність автомобілів від цього не постраждають.

Насамперед у роботу візьмуть мікросхеми з невеликими зовнішніми пошкодженнями, які нормально працюють, але мають не ідеальний вигляд. Раніше внутрішні правила Toyota наказували відбраковувати будь-які компоненти з вм’ятинами або подряпинами, але в умовах дефіциту мікрочіпів вирішено використовувати в нових машинах «досить хороші» запчастини.

Якщо до визначення «ідеальної деталі» питань мінімум, то нові критерії розмитіші, і керівник науково-дослідного центру Toyota визнав — рішення зажадало певної мужності. Однак у Toyota наполягають, що на безпеці та продуктивності нових автомобілів нововведення не позначиться, а покупці взагалі нічого не помітять.

Toyota опинилася в непростій ситуації через дефіцит електронних компонентів. Компанія навіть змушена зупиняти підприємства. У січні 2022 року у вимушену відпустку підуть співробітники п’яти заводів компанії в Японії.

Про зупинку заводів повідомила і Skoda. На чеських заводах виробника робота припиняється 23 грудня 2021 року. Різдвяний відпочинок для співробітників чеського виробника триватиме лише до 1 січня 2022 року. Ще 10 днів триватиме вимушений простій, під час якого працівникам виплачуватимуть 80% від зарплати.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Сияющий макияж — тренд сезона: показывает Эльза Хоск

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua