News.ua


Каталізатор в автомобілі: чому не можна видаляти

Октябрь 26
12:27 2020

Працівники автосервісу розповіли про можливі проблеми після видалення каталізатора.

Каталізатор – деталь випускної системи транспортного засобу, відповідальна за ліквідацію у вихлопних газах таких шкідливих для людини та екології взагалі речовин як недогорілі в циліндрах вуглеводні, сажа, окис вуглецю СО і окис азоту NO. У каталізаторі всі ці речовини примусово спалюються, перетворюючись з набагато менш агресивні з хімічної точки зору речовини: воду, СО2 та азот.

Деякі автомобілісти видаляють каталітичний нейтралізатор після того, як він виходить з ладу. Побутує думка, що це дозволяє збільшити потужність двигуна.

Насправді, не все так однозначно. Видалення каталізатора може привести і до негативних наслідків. Так, в технічному регламенті прописано, що його видалення відноситься до порушень і може викликати неполадки в роботі силового агрегату. З цієї причини можуть виникнути складності при проходженні техогляду і навіть постановки такого автомобіля на облік.

Крім того, видалення каталітичного нейтралізатора може привести до підвищеної витрати оливи в двигуні.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Уряд розірвав угоду з Білоруссю про збереження міждержавних секретів

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua