News.ua


Святкова страва з простих інгредієнтів. Рецепт салату «Ревнивець»

Апрель 12
09:53 2023

Салат «Ревнивець» — це святковий, яскравий і смачний салат, який готується із соковитих овочів, відвареної курки, сиру та хрустких сухариків. Салат заправляється майонезом і соєвим соусом, що надає йому особливого аромату й пікантності. Фокус розкаже, як його приготувати.

Салат «Ревнивець»

Інгредієнти:

  • куряче філе — 180 г;
  • кунжут — 1 ч. л.;
  • пекінська капуста — 80 г;
  • один огірок;
  • один болгарський перець;
  • одна невелика цибулина;
  • кукурудза консервована — 2 ст. л.;
  • рослинна олія — 2 ст. л.

Для сухариків:

  • три скибочки білого хліба;
  • часник — 1 зубчик;
  • олія, сіль, прованські трави.

Для сирних кульок:

  • розсільний сир (фета) — 60 г;
  • часник — 1 зубчик;
  • базилік (сушений) — 0,5 ч. л.;
  • кріп (свіжий) — 10 г;

Для заправки:

  • майонез, соєвий соус, часник.

Куряче філе відваріть у підсоленій воді до готовності, остудіть і наріжте тонкою соломкою. Посипте кунжутом і перемішайте. Також філе можна запекти під закритою кришкою на сковороді або в духовці.

Шматочки батона наріжте дрібними кубиками. Змішайте з подрібненим часником, прованськими травами та сіллю. Обсмажте на олії до золотистої скоринки. Остудіть.

Наріжте сир дрібними кубиками або розімніть вилкою. Змішайте з подрібненим часником, базиліком і кропом. Сформуйте з маси невеликі кульки та приберіть у холодильник.

Пекінську капусту тонко нашаткуйте й покладіть у велику миску. Болгарський перець очистить від насіння та наріжте тонкою соломкою. Додати до капусти.

Цибулю почистьте й дрібно наріжте. Якщо вона гостра, залийте гарячою водою на пару хвилин або замаринуйте в лимонному соку з додаванням цукру. Додайте цибулю до інших овочів.

У маленькій мисочці змішайте майонез, соєвий соус і подрібнений часник. Це буде ваша заправка для салату.

У великій салатниці викладіть шар овочів, зверху покладіть курку та полийте заправкою. Повторіть знову, якщо потрібно. Прикрасьте салат сирними кульками, сухариками та мандарином (якщо захочете). Поставте в холодильник на 1-2 години, щоб салат просочився.

Ваш салат «Ревнивець» готовий. Подавайте його до святкового столу або просто на вечерю та насолоджуйтесь його смаком і ароматом.

Источник: focus.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Зеленський може підписати угоду зі США про надра 9 травня — Арахамія

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua