News.ua


В Атлантиці розгорнувся найсильніший за останнє десятиліття ураган

Сентябрь 07
00:09 2017

В Атлантиці розгорнувся найсильніший за останнє десятиліття ураган
Як повідомляють синоптики, ураган «Гарві», який нещодавно прокотився американським Техасом, може здатись легеньким бризом у порівнянні з новим стихійним лихом, — про це інформує ресурс replyua.net з посиланням на ВВС.
Так, новий ураган отримав назву «Ірма» і оцінку 5++ за п’ятибальною шкалою. Його називають найбільш потужним штормом останнього десятиліття. Швидкість повітряних потоків в центрі урагану становить до трьохсот кілометрів на годину. За прогнозами синоптиків, сили вітру достатньо для того, щоб зривати дахи з будинків та виривати з корінням пальми. Різні предмети, підхоплені вітром, можуть становити загрозу для життя та здоров’я людей.
Ураган вже зачепив острови Антигуа і Барбуда, відтак перемістився до Сен-Бартелемі і Сен-Мартен. Французька влада повідомляє, що на Сен-Мартені було зруйновано кілька будинків. На Антигуа стихійне лихо особливих руйнувань не завдало, про ситуацію в Барбуді наразі нічого конкретного не відомо. Наступними жертвами урагану стануть, ймовірно, Домініканська Республіка та Пуерто-Рико. Далі стихійне лихо переміститься ближче до південно-східних штатів США, зокрема Флориди. На острові Кі-Уест уже оголошено обов’язкову евакуацію.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

В "Укрзалізниці" почали вимикати підсвітку основних вокзалів: як пояснили рішення

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua