News.ua


як прибрати гіркоту з баклажанів

Июль 25
19:09 2023

Сезон баклажанів – у повному розпалі. Але часто господині не поспішають готувати страви з синеньких, аргументуючи це тим, що вони гірчать. Щоб баклажани не гірчили, досить простої хитрості.

Утворення гіркоти у баклажанах провокує соланін. У великій кількості він може спричинити отруєння. Тому так важливо підготувати баклажани до приготування та прибрати гіркоту.

Який кулінарний секрет допоможе прибрати гіркоту?

Для початку потрібно подрібнити баклажани на звичні кружки. І в літрі води розчинити 1 столову ложку солі. Відправляємо баклажани в солоний розчин та залишаємо на 30 хвилин. Потім зливаємо наш продукт у друшляк і ретельно промиваємо водою. Після такої процедури від гіркоти не залишиться й сліду.

За бажанням завдання можна спростити. Для цього потрібно баклажани розрізати на дві частини та щедро посипати сіллю.

Потім почекати 20 хвилин, після чого змити сіль і приступати до приготування смачних страв.

Обидва ці методи ефективні.

Звісно, зараз селекціонерами виведено чимало нових сортів баклажанів, які не гірчать. Найчастіше це білі баклажани. Також є інші сині сорти без гіркоти. Це: Лебединий, Сюрприз, Пінг-Понг F1, Комета, Матросік, Алмаз, Пелікан F1.

Источник: greenpost.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Тодоренко третий раз беременна от Топалова

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua