News.ua


В росії збирають FPV-дрони кустарним методом з китайських комплектуючих

Июнь 06
14:24 2023

Дослідники CNA виявили декілька Телеграм-каналів русні, через які z-волонтери збирають допомогу на закупівлю комплектуючих для створення FPV-дронів власними силами. Крім того, на ресурсах є відеоінструкції, в яких детально описується процес виробництва дронів власними руками.

Так, тг-канал КатяВаляДНР поширює відео, в якому демонструється як можно зібрати FPV-дрон власними руками, кустарним методом.

Схоже, що русня знов вкрала ідею у українців про “армію дронів”, та намагається недолуго це копіювати.

Дослідник зазначає, що таких спільнот в Телеграмі декілька, вони координують свої дії та обмінюються досвідом, тобто масштаби виробництва дронів-вбивць дійсно великі.

Крім того, на базі російського проекту “Архангєл”, що підтримує війну проти України, організовано навчання пілотів БПЛА/FPV та діють фабрики з виробництва безпілотників по всій росії. Відомо, що навчання пілотів відбувалося в тимчасово окупованому Криму в Євпаторії та навіть на тимчасово окупованих територіях Запорізькій області, де працюють дві такі школи.

Зазначається, що такий безпілотник, зроблений кустарним методом, може нести корисне навантаження до 3 кг та літати протягом 30 хвилин. Рами російських FPV-дронів, виготовляються з фанери та алюмінія.

Screenshot_1-2.jpg (103 KB)

Окремо, варто звернути увагу на те, що електронні комплектуючі до таких швидкісних БПЛА росіяни купують у китайських постачальників, зокрема замовляють на Aliexpress. Отже, санкції та обмеження на поставки електронних товарів подвійного призначення в росію в даному випадку не діють, оскільки замовлення, зазвичай, йдуть від приватних осіб.

Також, повідомляється, що росіяни випробовують дальнобійний безпілотник-камікадзе “Привет-82”. В російських ЗМІ, зазначено що було випробувано 12 експериментальних моделей таких БПЛА. Це також z-волонтерський проект російського дизайнерського бюро «Око». Дрон-камікадзе може літати на відстань до 30 км зі швидкістю 140 км/год та нести боєзаряд вагою 5,5 кг, дрон запускається з катапульти.

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У Греції кількість льотних годин пожежних літаків зросла на 1260% порівняно з минулим роком

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua