News.ua


Українців попереджають про нову шахрайську схему в одному з популярних месенджерів

Июнь 27
14:49 2024

Аби отримати доступ до конфіденційної інформації українських користувачів шахраї почали використовувати популярний месенджер Signal. Про це повідомили у Світовому конгресі українців.

Як зазначили на сайті, цим сервісом обміну повідомленнями, яким часто користується як громадське, так і волонтерське середовище в Україні та по всьому світу, все частіше стає мішенню зловмисників.

Кіберзлочинці надсилають повідомлення ніби з акаунту сервісу підтримки Signal, який назвали «Support Signal». У тексті йшлося про те, що на пристрої користувача нібито «виявили некоректну активність, внаслідок якої була скоєна несанкціоноватака на месенджери, внаслідок якої зловмисник отримав доступ до його вмісту».

Після чого шахраї просять пройти нібито «процедуру верифікації користувача для попередження витоку даних». Офіційні представники месенджера наголошують, що подібні повідомлення є махінацією.

Для того щоб прибрати повідомлення, оберіть функцію «Блокувати», а потім «Повідомити про спам і заблокувати». 

Користувачів просять звертати увагу на логотип служби підтримки Signal, який завжди повинен на 100% відповідати офіційному зображенню. Всі верифіковані акаунти соцмереж та месенджерів мають поруч синю галочку.

Источник: akzent.zp.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Ізраїль відреагував на погрози Ірану щодо «війни на знищення»

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua