News.ua


У застосунку «Повітряна тривога» з’явилися техніки самодопомоги та симулятор тактичної медицини

Июнь 12
02:43 2024

У застосунку «Повітряна тривога» тепер доступні техніки психологічної самодопомоги від Всеукраїнської програми «Ти як?», ініційованої першою леді Оленою Зеленською. Набір вправ та порад допоможе стабілізувати емоційний стан під час повітряної тривоги, вибухів чи інших стресових ситуацій. Про це повідомляє Ajax Systems.

Разом із push-повідомленням про відбій повітряної тривоги тепер приходитиме питання «Ти як?». Натиснувши на нього, користувачі отримають доступ до розділу «Аптечка психологічної самодопомоги», де зібрані поради для дорослих, дітей та ветеранів.

У цьому розділі можна знайти техніки самодопомоги, ігри та вправи для стабілізації емоційного стану, а також контакти спеціалістів. Також є методичка з порадами, як підтримати людей з досвідом війни.

Оксана Збітнєва, керівниця Координаційного центру з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України, зазначає: “Коли лунають сирени чи вибухи, рівень стресу зашкалює. Тому такі матеріали, як допомогти собі, дитині чи людині поруч у бомбосховищі, мають бути завжди під рукою.”

Валентин Гриценко, CMO Ajax Systems, додає: “Сьогодні тривоги стали буденністю для всіх нас, і це суттєво впливає на ментальний стан людей, що живуть, працюють та воюють в Україні. Тому ми раді підтримати ініціативу, що надасть людям інструменти для покращення психічного здоров’я та допоможе легше переживати цей непростий час.”

Щоб переглянути техніки самодопомоги, потрібно зайти у розділ «Корисне» внизу екрану, обрати тему та натиснути «Детальніше» для отримання методички. У цьому розділі також додали посилання на ігровий симулятор LifesaverSIM, що допоможе навчитися домедичної допомоги й тактичної медицини.

Якщо застосунок не оновився автоматично, будь ласка, оновіть його вручну або встановіть повторно. Оновлення поступово ставатиме доступним всім користувачам iOS та Android.

Застосунок «Повітряна тривога», розроблений компаніями Ajax Systems та Stfalcon за підтримки Міністерства цифрової трансформації України, завантажили понад 26 млн разів, і він активно використовується більш ніж 6 млн користувачів. Він став зручним і надійним інструментом інформування про небезпеки в Україні, попереджаючи про ракетні удари, артилерійські обстріли, вуличні бої, радіаційні та хімічні загрози, стихійні лиха та важливі сповіщення від ОВА та Цивільного захисту України.

Источник: itsider.com.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

США вперше розмістять у Японії винищувачі-невидимки F-35

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua