News.ua


У Сенаті США закликали уряд змусити Facebook та Google дотримуватись санкцій проти Росії

Январь 30
03:36 2024

У Сенаті закликали Міністерство фінансів США зробити більше для того, щоб великі технологічні компанії, включно з Meta Platforms та Alphabet Inc, дотримувались санкцій проти «іноземних противників», зокрема Росії та Ірану.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Сенатор-демократ Марк Уорнер, який очолює комітет Сенату США з розвідки, написав листа міністру фінансів Джанет Єллен, у якому зазначив, що Мінфін не в змозі «забезпечити дотримання санкцій на ринках цифрової реклами».

«Американські технологічні компанії, такі як Alphabet, якій належить Google, і Meta, якій належать Facebook та Instagram, продовжують зневажати правила санкцій США», — заявив Уорнер.

Він стверджує, що технологічні гіганти продовжують надавати рекламні послуги організаціям, які потрапили під санкції США і мають глибокі зв’язки з країнами, які він назвав «іноземними противниками», включаючи Росію та Іран.

Серед прикладів, наведених сенатором у листі, були повідомлення ЗМІ та громадськості наприкінці 2023 року про те, що Google показував рекламу російських та іранських компаній, які перебувають під санкціями, а проросійський молдовський політик Ілан Шор використовував рекламу у Facebook для того, що Марк Уорнер назвав «активністю зловмисного впливу, спрямованої на вибори в Молдові».

Законодавець зазначив, що цього року в багатьох країнах пройдуть вибори, включно зі Сполученими Штатами, тому для Міністерства фінансів важливо забезпечити дотримання санкцій США.

Источник: rbc.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Україна не очікує перешкод від Угорщини у переговорах з ЄС — Стефанішина

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua