News.ua


У Полтаві підозрюваний у державній зраді з СІЗО погрожував свідкам

Июль 17
04:44 2023

В’ячеслав Артюхов з Шевченкового нині перебуває у Полтаві, адже у Диканьці його судять за можливу державну зраду. Він просив визначити заставу й послабити запобіжний захід.


Про це відомо з ухвали Диканського районного суду.

Під час судового засідання свідки повідомляли, що Артюхов, перебуваючи у слідчому ізоляторі, телефонував свідкам й тиснув на них для зміни показань через погрози. Торік він Харківщині торік добровільно очолив «народну міліцію» та розшукував українських поліцейських, аби схилити на бік окупантів. Потім росіян вигнали, а Артюхова взяли під варту, але він не визнає своєї провини.

Через насичений судовий процес та кількість засідань, Артюхова етапували з Харківського СІЗО. У червні йому вкотре продовжили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Цього разу до 22 липня.

З останнього, захисник підозрюваного подав клопотання про призначення комплексної почеркознавчої та технічної експертизи чотирьох документів. На думку обвинувачення саме ці документи підтверджують вчинення злочину, а саме:

  • «Грамота» від 01.05.2022;
  • «Благодарность» від 16.06.2022;
  • «Трудовой договор Временной гражданской Администрации Харьковской области с работником администрации»без зазначення номер та дати;
  • «Выписка из приказа 27 июня 2022 г. № 231 Временно-гражданская администрация Харьковской области» про розірвання трудового договору.

Підписантами цих документів зазначений «Глава Временной гражданской администрации Харьковской области». Під час проведення розслідування питання належності підписів у цих документах не досліджували. При цьому, «Грамота» та «Благодарность» є не кольоровими, якими зазвичай є такі відзнаки, а чорно-білими.

На чорно-білих документах підпис від імені гауляйтера виконаний синім кольором. Через це підозрюваний хотів би звернутися до Інституту судових експертиз. Прокурор вважає, що доводити справжність підписів та документів немає сенсу, бо їх покладали в обґрунтування клопотання про продовження обвинуваченому строку запобіжного заходу.

Вказані документи досліджував слідчий суддя при розв’язанні питання про продовження строку тримання під вартою. Як результат, суддя не побачив сенсу встановлювати істинність підпису документа гауляйтером Харківщини.

Як відомо з матеріалів слідства, В’ячеслав Артюхов добровільно став «керівником народної міліції». Про це йшлося у тексті підозри та повістки Артюхову, яку опублікував Офіс генерального прокурора України:

«Артюхов В. О., перебуваючи на території селища Шевченкове на вулиці Ринковій, 24, в період березня – травня 2022 року, даючи умисно та усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, добровільно надав згоду представникам Збройних сил РФ на призначення його на посаду, пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарчих функцій у незаконних правоохоронних органах, а саме на посаду «керівника народної міліції селища Шевченкове Харківської області», — пишуть у підозрі.

Крім цього, слідство встановило, що з березня по травень Артюхов у формі збройних сил російської федерації та стрілковим озброєнням як «керівник народної міліції» у Шевченковому. Він допомагав російській армії розшукувати поліцейських, які до війни працювали у Куп’янському районному відділі поліції Головного управління Нацполіції в Харківській області, аби схилити їх до переходу на бік окупантів.

У цей же період, за даними слідства, Артюхов допоміг окупантам облаштувати блокпост у Шевченковому.

Підозру В’ячеславу Артюхову сформували за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність, добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих та/або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах вади, створених на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України.

Источник: zmist.pl.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Как избавиться от сорняков: лайфхаки для садоводов

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY