News.ua


У Мінцифри показали, як виглядатиме е-паспорт українця

Февраль 14
08:48 2020

Віцепрем'єр-міністр та міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров оприлюднив декілька варіантів дизайну електронного паспорта, над якими працюють у Мінцифрі

Про це він написав у Facebook.

"Ми довго обговорювали дизайн паспорта. Що потрібно виносити на лицьову сторону, що сховати в розгорнуте відображення за натиском (там буде схована вся-вся інформація: строк дійсності, стать, громадянство та інше", – зазначив Федоров.

За його словами, розробники вважають, що найголовніші дані паспорта: фото, ПІБ, номер документа. Все інше можна сховати. Тому, на відміну від водійських посвідчень, вони збільшили фото (заклали ідею його збільшення за натиском).

Віцепрем'єр-міністр повідомив, що згодом можливість отримати в мобільний додаток цифровий документ матимуть змогу власники закордонного паспорта та ID-картки.

"За допомогою паспорта в смартфоні у нас з вами буде можливість пересуватися країною на потягах та літаках, ідентифікувати особистість у державних установах, отримувати посилки (і ще багато життєвих ситуацій)", – підкреслив він.

Федоров додав, що як і на водійських посвідченнях там діятиме QR-код для перевірки дійсності документа.

Источник: depo.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Повышенное внутричерепное давление: что делать

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua