News.ua


TSMC витратить 4 млрд доларів на EUV-машини для 2-нм техпроцесу

Июль 01
00:50 2024

Компанія TSMC готується до масового виробництва за передовим 2-нм технологічним процесом, яке має розпочатися у 2025 році.

Найважливішим елементом підготовки є закупівля обладнання для EUV-літографії. Протягом наступних двох років TSMC отримає понад 60 EUV-машин на суму понад 400 мільярдів тайванських доларів (близько 4 мільярдів доларів США).

У зв’язку з розширенням виробничих потужностей TSMC компанія ASML, основний постачальник EUV-машин, має намір збільшити обсяг постачання більш ніж на 30% до 2025 року.

Галузеві інсайдери повідомляють, що з поставками EUV-машин є затримки, терміни виконання замовлень досягають 16-20 місяців. Отже, більшість замовлень, розміщених у 2024 році, буде виконано лише наступного року. Очікується, що TSMC отримає 30 EUV-машин цього року та 35 наступного.

А для задоволення попиту, що росте, ASML запланувала зростання виробничих потужностей, маючи намір поставити 53 машини цього року в сумі і не менше 72 в наступному. До 2025 року ASML планує випустити 90 EUV, 600 DUV та 20 High-NA EUV машин.

Источник: ilenta.com

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Новини 2 липня: концепція "оператора фінансової інклюзії" від НБУ, нова фондова біржа 

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua