News.ua


Суду бути. Apple не змогла позбутися колективного позову розробників через комісії в App Store

Апрель 14
02:06 2024

Apple не змогла домогтися відхилення позову, у якому її звинувачують в тому, що вона стягувала з понад 1500 британських розробників несправедливі комісії за покупки у застосунках.

Минулого року до Лондонського апеляційного трибуналу з питань конкуренції (CAT) було подано позов на суму майже 1 мільярд доларів, пов’язаний з комісіями, що Apple стягує з розробників застосунків для iOS. Справу очолює професор конкурентного права та економіст Шон Енніс.

Адвокати Apple стверджували в суді, що розробники не можуть мати претензії до компанії у Великій Британії, якщо з них не стягнуто плату за покупки, зроблені через британський App Store. Компанія прагнула домогтися відхилення позову.

Утім британський суддя Ендрю Ленон у постанові, виданій цього тижня, заявив, що у юристів Енніса є реалістична перспектива довести, що йдеться про поведінку, реалізовану у межах Великій Британії, пише Reuters.

За останні місяці, як писав NV Техно, Apple зіткнулася зі посиленням тиску з боку регуляторів у США та Європі через комісію, яку вона стягує зі сторонніх розробників. У Європейському Союзі нові закони змусили Apple дозволити користувачам завантажувати програми з конкурентних джерел, включаючи вебсайти та альтернативні магазини програм. У США компанія внесла зміни в App Store після тривалої судової тяганини з Epic Games.

Источник: techno.nv.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

«Укрпочта» повысила стоимость доставки посылок

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua