News.ua


Страва з кабачків, яку варто додати в меню: рецепт смачного овочевого рагу

Июль 25
22:08 2023

Багато господинь стикаються з тим, що члени їхньої родини, а особливо діти, не люблять страв з овочів. Однак є безліч способів приготувати їх так, щоб було смачно. І якщо ви вже пробували робити спагетті з кабачка або закусочний рулет із сиром та помідорами, цього разу здивуйте близьких овочевим рагу. theLime підібрав перевірений, але в той же час простий рецепт.

Інгредієнти: кабачки (400 г), баклажани (500-600 г), картопля (400 г), морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), болгарський перець (1 шт.), томатна паста (1-2 ст. л.), майонез або сметана жирністю 20-25% (2 ст. л.), рослинна олія, часник (4 великих зубяика), солодка паприка (2 ч. л.), лавровий лист, сіль, перець, цукор, кінза, петрушка, картопляний відвар (1-1,5 склянки).

Приготування:

Всі овочі, крім кабачків, очищаємо від шкірки та подрібнюємо середнім кубиком 1*1 см.

У каструлю виливаємо 1,5 склянки води і відварюємо в ній приблизно 6-7 хвилин подрібнену картоплю. Знімаємо з вогню, але залишаємо картоплю у відварі.

Розігріваємо сковороду з товстим дном та рослинною олією, обсмажуємо по черзі цибулю, моркву, перець, кабачки та баклажани. Обсмажуємо кожен інгредієнт десь по 1 хвилині, а потім уже всю суміш тушкуємо 10 хвилин під кришкою, періодично помішуючи.

Кінзу промиваємо в проточній воді, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім подрібнюємо її ножем.

Часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес або нарізаємо.

За 2 хвилини до готовності рагу додаємо до овочів томатну пасту, майонез або сметану, паприку, лавровий лист, мелений перець, сіль та цукор до смаку. Тушкуємо рагу 1-2 хвилини, акуратно помішуючи овочі, щоб не пригоріла паста і паприка.

Потім додаємо відварену картоплю, вливаємо 1-1,5 склянки картопляного відвару, акуратно перемішуємо і тушкуємо під нещільно прикритою кришкою ще 2-3 хвилини.

Наприкінці всипаємо зелень, часник і перемішуємо.

Подаємо ароматне овочеве рагу з кабачками та баклажанами до столу та насолоджуємося смаком.

Источник: apostrophe.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Федишин показала прогулку на фоне цветущих сакур Закарпатья

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua