News.ua


Шахраї придумали нову схему крадіжок з банківських рахунків

Февраль 01
04:28 2020

Останнім часом шахраї все частіше підробляють сторінки інтернет-банкінгів великих банків і крадуть гроші з рахунків своїх жертв.

Аферисти дзвонять українцям нібито з офіційного номера банку і під виглядом співробітників фінансової установи повідомляють, що у клієнта пройшли списання або гроші крадуть прямо зараз. В процесі розмови висилають SMS-повідомлення (в заголовку SMS часто можна помітити напис “INTERNET”), далі просять терміново пройти за посиланням в повідомленні (воно підсвічується іншим кольором). При цьому жертву сильно кваплять, щоб людина не вчитувалася в зміст повідомлення.

Перейшовши за посиланням, людина бачить схожу сторінку інтернет-банкінгу свого банку, але насправді це сторінка-підробка, яку шахраї створили спеціально для крадіжки грошей.

Людина, яка телефонує, повідомляє, що для безпеки інтернет-банкінг був заблокований і для його розблокування потрібно терміново відновити пароль і повідомити секретний код з SMS.

Клієнт, натиснувши на кнопку “Відновити пароль”, вводить у відповідні поля свій номер картки, термін дії, CVV-код. Таким чином шахраї отримують всі конфіденційні дані клієнта.

Їм залишається тільки оперативно зайти на будь-який платіжний сервіс для переказу грошей, ввести вкрадені дані і перевести всі гроші з картки жертви собі на рахунок. А секретний код з SMS, який співрозмовник просив назвати – це насправді був код для підтвердження операції про переказ грошей через сервіс платіжної системи.

Останнім часом українці отримують SMS від шахраїв саме з безкоштовних сервісів для відправлення повідомлень. Наприклад, якщо відправляти безкоштовне SMS за допомогою сайту Vodafone, можна помітити, що в кінці кожного повідомлення компанія вказує, що не несе відповідальності за зміст повідомлень. Але більшість просто не звертає на це уваги і довірливо передає свої дані аферистам.

Источник: businessua.com

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Парламент Аргентини схвалив суперечливий пакет реформ, запропонований Мілеєм

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua