News.ua


Саудівська Аравія представила конкурента популярній в Україні французькій САУ

Февраль 12
10:56 2024

На Всесвітній оборонній виставці, що завершилася напередодні, холдинг Saudi Arabian Military Industries (SAMI) представив нову 155-мм САУ 8×8. Назву системи ще не придумано. Новинка покликана скласти конкуренцію французьким “Цезарям”, шведським “Арчерам” та іншим самохідним гаубицям на колісному шасі.

Подробиці

Самохідний арткомплекс проходить випробування у збройних силах Саудівської Аравії. Новинка базується на шасі чеської вантажівки TATRA 8×8, обладнана броньованою кабіною з переднім розташуванням екіпажу, оснащена 155-мм гарматою з комп’ютеризованою системою управління вогнем, що забезпечує точне наведення на ціль і ефективне застосування різних боєприпасів.

Згідно з описом, засоби ураження артсистеми представлені широкою номенклатурою боєприпасів, починаючи від стандартних 155-мм снарядів і боєприпасів з GPS-наведенням – закінчуючи локальною версією американського високоточного снаряда M982 Excalibur, призначеного для точного наведення і мінімізації побічних наслідків.

Спікери компанії-розробника не розкрили подробиць про технічні можливості установки, проте сам факт розробки є суттєвим кроком для саудівського оборонпрому, зазначають експерти.

Источник: wheel-news.com

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

На Донеччині через обстріли відключалась електроенергія на одній із шахт

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua