News.ua


Представлено «антисмартфон» Light Phone III з камерою та OLED-екраном

Июнь 15
20:32 2024

«Антисмартфон» Light Phone II, який вийшов п’ять років тому та вміє тільки дзвонити і відправляти текстові повідомлення, зараз продається краще, ніж будь-коли, стверджує виробник.

На хвилі популярності стартап Light Phone представив модель третього покоління, яка здобула кілька нових функцій, але залишилася максимально простим пристроєм.

Найбільшою зміною Light Phone III є новий дисплей. Екран E Ink зник, його замінила 3,92-дюймова чорно-біла OLED-панель з роздільною здатністю 1080 x 1240 пікселів. Разом із цим з лівого боку з’явився безель для ручного регулювання яскравості. Його також можна використовувати як кнопку для увімкнення ліхтарика.

Ще одним помітним нововведенням стала камера. На задній панелі встановлений 50-мегапіксельний сенсор, а спереду — 8-мегапіксельний. Вони підтримують зчитування QR-кодів. Крім того, є спеціальна кнопка спуску затвора, як у старих апаратів. Однак, немає можливості редагування або обміну, пристрій дозволяє лише документувати моменти.

Серцем Light Phone III став процесор Qualcomm SM 4450, який доповнюють 128 ГБ накопичувача та 6 ГБ ОЗУ. Така зв’язка навряд чи зможе похвалитися високою продуктивністю, проте це зовсім не є проблемою для Light Phone — він працює на пропрієтарній LightOS і не підтримує сторонні програми та ігри.

Таким чином, функціонал Light Phone III обмежений встановленим набором програм: дзвінки, календар, карти, будильник, подкасти, музика та таймер. Новинка також може працювати в режимі точки доступу, роздаючи інтернет іншим пристроям.

За задумом розробників, Light Phone дозволить (нехай навіть на час) позбутися безперервного потоку інформації та дратівливих повідомлень із соцмереж, а також сфокусуватися на реальному житті.

Також можна відзначити наявнітсь чипа NFC. Поки що у ньому немає сенсу, але в майбутньому смартфон зроблять придатним для платежів. Є порт USB-C та сканер відбитка пальця.

Новинка вже доступна для замовлення, а в продаж вона надійде в січні. Ціна — 400 доларів. Але це не остаточна цифра, ближче до релізу її можуть скоригувати як в більшу, так і меншу сторону. Це залежатиме від попиту. При цьому в рекламних матеріалах компанії йдеться про те, що роздрібна вартість Light Phone III складе 800 доларів.

Источник: ilenta.com

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Летний салат из нута — простой рецепт

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua