News.ua


Половина ринку серверної пам’яті належить корейській компанії SK Hynix

Декабрь 06
02:25 2023

Нещодавно проведений аналіз Omdia показав, що SK hynix значно збільшила свою присутність на ринку DRAM-пам’яті, досягнувши 35% загального ринку та наближаючись до Samsung Electronics, що володіє 39,4% ринку. Особливо вражаючі результати SK hynix демонструє на ринку серверної пам’яті, де вона випередила Samsung, зайнявши 49,6% сегмента у третьому кварталі, тоді як Samsung отримала лише 35,2% доходу від продажу. У цьому сегменті SK hynix заробила $1,85 мільярда, тоді як Samsung — $1,313 мільярда.
Інформаційний ресурс Business Korea посилається на дані TrendForce, що включають фінансові результати постачальників DRAM-модулів на серверний ринок, крім HBM-мікросхем. Однак, якщо врахувати і їх, перевага SK Hynix перед Samsung стає ще помітнішою. За даними Omdia, Samsung зберігає лідерство на загальному ринку оперативної пам’яті, але поступається SK hynix у серверному сегменті, де третє місце посідає Micron з 15% часткою ринку та $560 мільйонами виручки.

Серверна пам’ять становить 35–40% всього ринку DRAM, що пояснює, чому успіхи SK hynix у цьому сегменті суттєво сприяли наближенню компанії до Samsung на інших ринках. Продукція DDR5 від SK hynix, вироблена по 10-нм техпроцесу (4-е покоління «Альфа»), отримала сертифікацію Intel, тоді як пам’ять 5-го покоління («Бета») знаходиться на стадії тестування. Samsung Electronics поки що отримала сертифікацію Intel тільки для 3-го покоління 10-нм пам’яті («Зет»). Крім того, HPE вже представила серверні системи на базі DDR5 пам’яті п’ятого покоління SK hynix.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Україна прагне розширити співпрацю з Радою Європи для просування справедливого миру — Кулеба

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua